Trainingscomplex De Toekomst
NOS Nieuws

Ajax-supporters vandaag vrijgelaten

De politie verwacht dat alle Ajax-supporters die zondag werden opgepakt op trainingscomplex De Toekomst vandaag naar huis mogen. De meesten krijgen een dagvaarding mee.

Dertien van de 126 supporters zijn al vrijgelaten. Zij moeten in december en januari voor de politierechter komen. De groep wordt verdacht van huisvredebreuk, het verstoren van de openbare orde en openlijke geweldpleging.

De 126 Ajax-fans bezetten zondagochtend de kantine van het trainingscomplex. Ze zijn boos omdat ze al maanden geen supportershome hebben. Het oude gebouw brandde in januari af.

Polletje

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de beruchte hooligan Martin van de P., alias Polletje, bij de actie. Hoewel Van de P. er zondag niet bij was, wordt vermoed dat hij een van de aanstichters is, bevestigt de politie na berichtgeving in De Telegraaf.

Volgens de krant gaan er "hardnekkige geruchten" dat Van de P. er persoonlijk belang bij heeft dat er snel een nieuw supportershome komt. Een groep leiders van het clubhonk zou er handelen in drugs en merchandise. Ook zouden er mensen worden afgeperst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl