Hein Otterspeer na zijn 1.000 meter tijdens de WK sprint
NOS Schaatsen

Otterspeer heeft 'hoofdprijs' binnen, nu wereldtitel nog

Voor Hein Otterspeer kan het schaatsseizoen nu al bijna niet meer kapot en dat terwijl er nog geen serieuze langebaanwedstrijd is geschaatst. De 26-jarige Otterspeer werd deze week namelijk vader van een zoon.

"Waanzinnig", noemt de schaatser van Lotto-Jumbo de geboorte van zijn kind. "Het is echt een magische gebeurtenis. Voor mij is de hoofdprijs nu al binnen. Tussen haakjes dan."

Niet alleen privé gaat het hem voor de wind. Ook sportief zit Otterspeer prima in zijn vel. "Vorig jaar begon ik het seizoen in een mindere conditie dan nu en toch schaatste ik mijn beste seizoen ooit. Nu zijn mijn testresultaten beter dan ooit en heb ik nog meer vertrouwen."

Otterspeer werd vorig jaar Nederlands kampioen sprint en op de WK eindigde hij op een tweede plaats, achter de Rus Pavel Koelizjnikov. "Dit seizoen ga ik voor de titel", aldus de zelfverzekerde sprinter.

Hein Otterspeer juicht na het behalen van zijn titel op de NK sprint

Ongeluk

Een mooi einde van de zomer dus voor Otterspeer. Het begin daarentegen was een stuk minder. De schaatser raakte betrokken bij een ongeluk. Hij klapte met zijn racefiets op een overstekende auto. "Remmen ging niet meer, dus je zet je schrap en probeert de klap zo goed mogelijk op te vangen."

Dat lukte. Otterspeer brak niets, alleen zijn schouder raakte ontwricht. "Ik heb er ook nog een aantal sneeën in mijn achterste aan overgehouden. Gelukkig was het een kleine auto en geen SUV."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl