Slechts vier veldspelers stonden er maandag op het veld bij de training van Oranje
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

Na de persconferentie van bondscoach Danny Blind is het vandaag aan de spelers van het Nederlands elftal om zich uit te spreken. Oranje staat voor de allesbeslissende week in de EK-kwalificatiereeks. Er moet gewonnen worden van Kazachstan en Tsjechië om nog een kans te maken op deelname aan het EK.

Gisteren stonden er slechts zes internationals op het veld. Naast doelmannen Jasper Cillessen en Tim Krul waren dat Robin van Persie, Ibrahim Afellay, Karim Rekik en Bas Dost. De andere zeventien spelers uit de selectie van Oranje gingen in Noordwijk de sportschool in. Blind traint vandaag met zijn volledige selectie in Katwijk.

Een verslag van de training is dinsdagavond te zien in het Sportjournaal. Verslaggever Bert Maalderink zal een aantal internationals vragen naar hun verwachtingen van de cruciale week bij Oranje. In Langs de Lijn op de radio ook veel aandacht voor het Nederlands elftal.

Volleybal en boksen

In de uitzendingen van de NOS is ook aandacht voor de volleybalmannen. Zij bereiden zich voor op het EK in Bulgarije en Italië en hopen het succes van de vrouwen (zilver in eigen land) te evenaren of te overtreffen. Het toernooi begint vrijdag voor Oranje met een wedstrijd tegen Tsjechië. Daarna wachten Duitsland en Bulgarije.

Vandaag beginnen in Doha (Qatar) de WK boksen. Max van der Pas is de eerste Nederlander die in actie komt. Hij neemt het in de eerste ronde van de klasse tot 75 kg op tegen de Tunesiër Yahya El Mekachari.

Voor Enrico Lacruz begint het toernooi woensdag, tegen de Italiaanse oud-wereldkampioen Domenico Valentino. Peter Müllenberg en Roy Korving komen later deze week pas in actie. Als de boksers een finaleplaats halen, kwalificeren ze zich voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Programma van dinsdag

TijdEvenementMediumVorm
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1live

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl