Ovidiu Hoban (links) in duel met Akos Elek tijdens Hongarije-Roemenië in september
NOS Voetbal

Duel Roemenië-Finland alsnog met publiek

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Roemenië en Finland wordt toch met publiek gespeeld. Het duel in Boekarest van komende donderdag zou aanvankelijk achter gesloten deuren worden gespeeld vanwege wangedrag van de Roemeense fans tijdens een eerdere interland, maar de Europese voetbalbond UEFA heeft de straf opgeschort omdat de bond eerst nader onderzoek wil doen.

Supporters van Roemenië misdroegen zich op 4 september tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije (0-0). Ze verstoorden het Hongaarse volkslied, droegen spandoeken met verboden teksten bij zich en vochten met de Hongaarse fans.

Vuurwerk en racistische geluiden

Drie dagen later in de thuiswedstrijd tegen Griekenland lieten de Roemeense fans zich opnieuw van hun slechtste kant zien. Ze gooiden vuurwerk op het veld en maakten volgens waarnemers racistische geluiden. De UEFA wil de beschuldigingen nu opnieuw onderzoeken, alvorens met een definitieve sanctie te komen.

Roemenië staat op de tweede plaats in groep F met zestien punten en koerst af op rechtstreekse kwalificatie voor het Europees kampioenschap in Frankrijk. Finland staat vierde met tien punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl