NOS Voetbal

Blind heeft geen Ajax-bril: onzin, ik maak eigen keuzes

Blind: ik een Ajax-bril? Onzin

Bondscoach Danny Blind wijst zijn vermeende voorkeur voor spelers van Ajax naar het rijk der fabelen. De keuzeheer van Oranje kreeg op de persconferentie talloze vragen over zijn selectiebeleid, dat een etmaal eerder in NOS Studio Voetbal danig ter discussie was gesteld.

"Onzin, ik stel de spelers op waarvan ik vind dat daar de beste resultaten mee zijn te halen. Ik maak mijn eigen keuzes", benadrukte Blind, die wat wenkbrauwen deed fronsen door vijf spelers van Ajax bij de groep te halen. Blind: "Bij Ajax lopen er op dit moment meer spelers rond die voor Oranje in aanmerking komen dan bij PSV en Feyenoord."

'Logische gang van zaken'

De discussie werd aangewakkerd toen Frank de Boer meldde dat Blind vaak met hem overlegt over Ajax-spelers die in aanmerking komen voor Oranje, terwijl Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst naar eigen zeggen nauwelijks contact met Blind hebben.

"Ik laat het niet na om een coach te bellen die een speler beter kent dan ik. In het geval van PSV was dat niet nodig, omdat alles voor mij duidelijk is", aldus Blind. "Met Van Bronckhorst heb ik wél gebeld over Kongolo en Van Beek. Hetzelfde gold voor Riedewald en Tete met De Boer, omdat het relatief onbekende spelers voor mij zijn. Dus dit lijkt me allemaal een logische gang van zaken."

Blind had Ziyech willen selecteren voor Oranje

Blind had Ziyech willen selecteren

Blind betreurt het dat hij niet meer de kans krijgt om Hakim Ziyech in zijn selectie op te nemen. De middenvelder van FC Twente koos onlangs voor een interlandloopbaan bij Marokko.

"Ik had Hakim op de voorlopige lijst willen zetten, omdat hij na een matig begin nu wel goed presteert bij FC Twente", zei Blind, die Ziyech niet persoonlijk benaderde om hem nog op andere gedachten te brengen.

Martins Indi en Van der Wiel

De bondscoach kan evenmin beschikken over Bruno Martin Indi en Gregroy van der Wiel, die beiden geschorst zijn. Blind liet in het midden of het tweetal, dat de voorbije interlands een matige indruk achterliet, is geslachtofferd.

"Ze zijn nu niet inzetbaar, maar we weten inderdaad dat ze niet ongeschonden door de interlands zijn gekomen", aldus Blind, die met een licht gevoel voor humor niet uitsloot ze alsnog op te roepen. "Ik heb ze gebeld, want ik wil dat ze standby blijven als er eventuele blessuregevallen zijn voor de laatste interland."

Live bij de NOS

Het Nederlands elftal speelt komende zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kazachstan, drie dagen later speelt Oranje in Amsterdam tegen Tsjechië. De duels zijn rechtstreeks te volgen bij de NOS.

'Martins Indi en Van der Wiel moeten standby blijven'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl