De speciale uitgave van Bild met de wetsartikelen in het Arabisch
NOS Nieuws

Bild legt Duitse grondwet in het Arabisch uit

De Duitse krant Bild komt opnieuw met een initiatief om alle nieuwkomers in het land de helpende hand te bieden: de krant presenteert morgen een Arabischtalige editie met de vertaling van de eerste negentien artikelen van de Duitse grondwet.

De speciale uitgave, in een oplage van 40.000 exemplaren, wordt bij opvangplekken voor vluchtelingen in het hele land uitgedeeld.

Bild legt vandaag op de website uit dat Duitsland dankzij de 65 jaar oude grondwet een vredig en welvarend land is waar velen hun toevlucht zoeken. Iedereen die in Duitsland wil wonen, moet zich aan deze regels houden, schrijft Bild.

Ook in de reguliere oplage staan de eerste negentien wetsartikelen afgedrukt. Zowel in het Duits als in het Arabisch worden de bepalingen in simpele bewoordingen uitgelegd.

Hulp aan vluchtelingen

Het doorgaans populistische dagblad Bild baarde eind augustus opzien met het initiatief om een week lang te schrijven over de Duitse burgers en ondernemingen die asielzoekers een handje helpen. Voordien liet de krant zich vaak kritisch uit over vluchtelingen in Duitsland.

In september volgde een tweede gebaar richting asielzoekers met een Arabischtalige bijlage met nuttige informatie, plattegronden en een Duitse woordenlijst voor mensen die zojuist in Duitsland waren gearriveerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl