Trainingscomplex De Toekomst
NOS Nieuws

Advocaten boos over 'onterecht vasthouden' Ajax-fans

Advocaten van 126 opgepakte Ajax-supporters zijn boos dat hun cliënten nog steeds vastzitten. Volgens de advocaten zitten ze te lang en dus onterecht vast, zeggen ze tegen AT5.

De verdachten hebben gisterochtend de kantine van jeugdcomplex De Toekomst bezet. Ze eisen een nieuw supportershome, omdat het oude gebouw in januari door brand werd verwoest. De mobiele eenheid haalde de supporters uit de kantine.

Slechte zaak

De fans zitten vast op verdenking van huisvredebreuk, het verstoren van de openbare orde en openlijke geweldpleging.

"Ik vind het een slechte zaak", zegt Christian Visser, advocaat van een aantal verdachten. Volgens hem hadden ze na zes uur vrijgelaten moeten worden. "Want voor lokaalvredebreuk mag je iemand niet langer vasthouden", zegt hij.

Problemen

"Er wordt gezegd dat er openlijke geweldpleging tegen goederen zou zijn", zegt Visser. "Ik denk dat dat over een hek gaat, maar het kunnen nooit 126 mensen zijn geweest die aan het hek hebben gerammeld."

Een andere advocaat had het beter gevonden als de verdachten naar huis waren gestuurd en op een later tijdstip zouden worden verhoord. Veel mannen hebben een baan en kunnen in de problemen komen omdat ze vastzitten, zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl