NOS Wielrennen

Ivan Basso stopt met wielrennen

De carrière van Ivan Basso in vogelvlucht

Ivan Basso stopt met wielrennen. Dat heeft de Italiaanse renner bekendgemaakt bij de presentatie van de Giro d'Italia. Basso was op de weg terug nadat hij in de zomer aan teelbalkanker werd geopereerd.

De tweevoudig winnaar van de Ronde van Italië verliet in juli de Tour de France nadat hij betrokken was geweest bij een valpartij. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij teelbalkanker had. Zijn behandeling was succesvol en twee weken geleden kondigde hij zijn terugkeer aan.

Maar nu laat Basso via zijn ploeg Tinkoff-Saxo weten dat hij niet meer op zijn oude niveau kan fietsen. "Ik wil mijn fans niet teleurstellen. Ik zou kunnen doorgaan, maar ik zou niet meer mee kunnen strijden om de overwinning. Ik kan meedoen, maar dan wordt het een strijd om de finish te halen. Wanneer adrenaline plaatsmaakt voor angst is het tijd voor verandering."

De 37-jarige Italiaan blijft bij Tinkoff-Saxo werken op het gebied van technische ondersteuning en management. De komende weken wordt duidelijk welke rol hij precies krijgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl