Epke Zonderland
NOS Sport

Zonderland in turnselectie voor WK

Epke Zonderland reist af naar de WK turnen in Glasgow. Bondscoach Mitch Fenner heeft de olympisch kampioen opgenomen in de selectie voor het toernooi, dat over een kleine drie weken wordt gehouden.

Het was de vraag of Zonderland op tijd hersteld zou zijn van zijn hersenschudding. Fenner wilde dat de regerend wereldkampioen afgelopen weekeinde aan de rekstok in de interland tegen Wit-Rusland zou laten zien dat hij er klaar voor is. Die test verliep naar wens.

Behalve Zonderland bestaat de selectie uit Bart Deurloo, Yuri van Gelder, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Jeffrey Wammes. Als reserve gaat Michel Bletterman mee naar Schotland.

Ticket voor Rio

De wereldkampioenschappen gelden ook als olympisch kwalificatiemoment. Een plaats in de top-acht in het landenklassement betekent directe plaatsing voor Rio de Janeiro, een klassering bij de beste zestien landen leidt naar het OKT.

De turners reizen op 18 oktober af naar Glasgow. De Nederlandse ploeg komt op maandag 26 oktober in actie.

Wiersma selecteert zeven turnsters

Bij de vrouwen selecteerde bondscoach Gerben Wiersma zeven turnsters voor de WK: Vera van Pol, Mara Titarsolej, Eythora Thorsdottir, Lisa Top, Tisha Volleman, Lieke Wevers en Sanne Wevers. Maartje Ruikes is aangewezen als reserve. Céline van Gerner ontbreekt vanwege een hamstringblessure.

In een later stadium zal worden bepaald welke zes turnsters in actie komen bij de teamkwalificatie. Nederland komt op zaterdag 24 oktober in actie, beginnende op brug.

Lastige keuze

"Zelden was het zo lastig om een keuze te maken", stelt Wiersma. "De verschillen zijn klein en het niveau is gemiddeld hoger dan voorheen. Ik heb het volste vertrouwen dat de doelstelling (top-16) met deze turnsters wordt gehaald."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl