Drukte op het station van München
NOS Nieuws

Duitse regering: prognose 1,5 miljoen vluchtelingen onjuist

De Duitse regering is zich naar eigen zeggen niet bewust van geheime overheidsdocumenten waarin staat dat er dit jaar 1,5 miljoen vluchtelingen worden verwacht. Dat zegt een woordvoerder in reactie op berichtgeving van de krant Bild.

De woordvoerder zei dat er geen nieuwe prognose is gemaakt. Midden augustus sprak Duitsland de verwachting uit dat er dit jaar 800.000 vluchtelingen naar Duitsland komen. Vorige maand sprak vice-kanselier Gabriel van één miljoen.

In september kwam een recordaantal vluchtelingen naar Duitsland, maar de nieuwste getallen zijn er nog niet. Halverwege augustus waren er 231.302 asielaanvragen geregistreerd. Daarnaast waren er naar schatting 290.000 mensen nog niet geregistreerd.

Extra opvangkampen

De Duitse minister Schäuble van Financiën benadrukt in een interview met televisiezender ZDF dat de vluchtelingenstroom naar Europa moet worden beperkt. "We moeten klaar staan om mensen te helpen, maar we kunnen niet het onmogelijke doen."

De Europese Unie wil dat er zeker zes extra opvangkampen voor vluchtelingen komen in Turkije. Europa is daarover in onderhandeling met Turkije. De kampen zullen worden opgebouwd met Europees geld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl