NFI-directeur Woittiez tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

OR zegt vertrouwen in NFI-directeur op

De ondernemingsraad van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft het vertrouwen opgezegd in directeur Reinout Woittiez. Aanleiding zijn de aangekondigde bezuinigingen op het instituut, zo heeft de OR bekendgemaakt aan het ANP.

Op last van het kabinet levert het NFI de komende tijd 13 procent van zijn budget in. Woittiez moet die bezuinigingen doorvoeren, maar onderbouwt dat beleid volgens de OR onvoldoende.

Verder toont Woittiez volgens de OR niet genoeg leiderschapskwaliteiten, heeft hij een gebrek aan inhoudelijke kennis en toont hij onvoldoende gevoel voor zijn omgeving. Hij is pas een jaar in dienst van het NFI.

Notitie

Eerder vandaag kwam een interne notitie over de bezuinigingen op het NFI naar buiten. Daarin waarschuwen het Openbaar Ministerie, de Nationale Politie en het NFI dat het oplossen van misdrijven in gevaar komt.

Minister Van der Steur zei in een reactie op de notitie dat het NFI altijd te weinig capaciteit zal hebben om al het werk te doen. "Het NFI zal altijd capaciteitsproblemen houden. Het is daarom belangrijk dat het OM en de politie steeds zelf aangeven bij het NFI welke zaken met voorrang behandeld moeten worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl