Rechtbanktekening van de verdachten in het Haagse jihadproces, onder wie Azzedine C. (links) en Rudolf H. (rechtsachter)
NOS Nieuws

Opnieuw verdachte in Haagse jihadzaak vrij

In de Haagse jihadzaak heeft de rechter bepaald dat een van de hoofdverdachten vrij moet komen. Het gaat om de 19-jarige Oussama C. Hij wordt verdacht van ronselen, opruiing en lidmaatschap van een terreurorganisatie.

C. zat al veertien maanden vast en volgens de rechter is er geen reden om hem langer vast te houden. Eerder kwam een andere hoofdverdachte, Rudolph H., ook al vrij.

C. wordt door het OM gezien als de geestelijk leider van de groep. Die kwalificatie heeft hij te danken aan publicaties op internet en sociale media, waarin hij de waarde van een islamitische staat boven "de verdorven westelijke leefwijze" propageert.

In de bunker in Amsterdam staan tien verdachten terecht in de Haagse jihadzaak. Ze zouden een terroristische organisatie vormen en zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer ronselen en opruiing. De meesten kennen elkaar uit de Haagse Schilderswijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl