NOS Nieuws

Vodafone ondersteunt als tweede provider NL-alert via 4G

Het 4G-netwerk van Vodafone ondersteunt vanaf nu NL-alert. De telecomprovider is daarmee de tweede partij die via het snellere mobiele internet de noodmelding kan versturen. KPN was in juni de eerste met een deel van zijn klanten.

Via NL-alert kan de overheid mensen door middel van een bericht op mobiele telefoons waarschuwen als er zich dreigende situaties voordoen. Het idee is dat deze meldingen op den duur de bekende sirenes gaan vervangen.

Zo ziet een melding van NL-Alert eruit

De vijfde landelijke test, in juni van dit jaar, verliep niet vlekkeloos. Dat kwam vooral doordat Vodafone en T-Mobile nog geen melding over 4G ondersteunden. Toch kwamen er ook van mensen die gebruikmaken van het 4G-netwerk van KPN berichten binnen dat ze geen alert ontvingen, maar dat kwam omdat het netwerk van KPN op dat moment nog niet geschikt was, zegt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Inmiddels is dat dus wel zo.

T-Mobile en Tele2, de andere twee providers die zelf 4G aanbieden, hebben nog tot 1 december de tijd om hun netwerken klaar te maken voor het systeem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl