Minister Koenders noemt het kantoor een belangrijke aanwinst voor de juridische stad Den Haag en Nederland.
NOS Nieuws

Commissie voor Vermiste Personen definitief naar Den Haag

De Internationale Commissie voor Vermiste Personen verhuist zijn hoofdkantoor naar Den Haag. Dat heeft minister Koenders van Buitenlandse Zaken vandaag in een verdrag bekrachtigd.

De commissie die zich inzet voor het opsporen van vermiste mensen, werd opgericht na de Balkanoorlog. Het kantoor van commissie was tot nu toe gevestigd in de Bosnische hoofdstad Sarajevo.

Nederland heeft de commissie gesteund sinds de oprichting en oud-premier Kok was een van de voortrekkers van de organisatie. Minister Koenders is blij dat de organisatie zich nu in Nederland vestigt en spreekt van een belangrijke aanwinst voor de juridische stad Den Haag en Nederland.

Naast het kantoor komt er ook een laboratorium waar DNA-onderzoek gedaan kan worden.

Vluchtelingen

De minister wijst erop dat de commissie nog steeds een belangrijke rol heeft. "Van de miljoenen mensen die vluchten voor conflict of vervolging raken duizenden vermist. De tragedies aan onze grenzen zijn daar een goede illustratie van."

Wereldwijd werken er 140 mensen voor de Internationale Commissie voor Vermiste Personen. Vorig jaar was al bekendgemaakt dat het kantoor naar Den Haag zou komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl