Eljero Elia deelt handtekeningen uit
NOS Voetbal

Oranje op oorlogspad: hoe we winnen, dat maakt niet uit

Als een van de eerste internationals meldde Klaas-Jan Huntelaar zich vanmorgen bij Huis ter Duin in Noordwijk. De 23-koppige selectie van Oranje verzamelt zich daar ter voorbereiding op de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober).

Nederland moet die wedstrijden winnen om kans te blijven houden op deelname aan de play-offs voor het EK in 2016. "Hoe we dat doen, dat maakt niet uit. En dan kijken wat Turkije doet", weet Huntelaar.

De Turken moeten een van hun laatste twee duels verliezen of allebei gelijkspelen. Leidt die wetenschap de spelers van Oranje niet af? Huntelaar: "Nee. We kunnen ons nu juist focussen op onze eigen wedstrijden."

  • ANP
    Aan zijn kledingkeuze te zien is Eljero Elia klaar voor de strijd
  • ANP
    Memphis Depay, dit keer zonder cowboyhoed
  • ANP
    Riechedley Bazoer is er voor het eerst bij
  • ANP
    Anwar El Ghazi meldt zich in Noordwijk
  • ANP
    Georginio Wijnaldum komt over uit Newcastle
  • ANP
    Ook Kenny Tete arriveert in Noordwijk
  • ANP
    Jairo Riedewald is ook gearriveerd
  • ANP
    Jeremain Lens kent de weg

Eerste of derde keuze?

Huntelaar degradeerde in de laatste interland van eerste spits naar derde spits. Tegen IJsland werd hij door de rode kaart van Bruno Martins Indi al vroeg gewisseld en tegen Turkije mocht niet hij, maar Luuk de Jong invallen.

Hoe groot was die domper voor de spits van Schalke 04? "Ik ben altijd wel positief. Dus wat dat betreft kijk ik naar voren. Ik concentreer me op de volgende twee wedstrijden, niet op het verleden."

Heeft hij niet de behoeft om de kont tegen de krib te gooien? "Nee, absoluut niet. Ik ben gek van het Nederlands elftal. Maar natuurlijk wil ik spelen, dat wil iedere speler."

Elia op oorlogspad

Ook Eljero Elia meldde zich na lange tijd weer eens bij het Nederlands elftal. Aan zijn kledingkeuze te zien is hij klaar voor de strijd.

Elia was 'een beetje in shock' door selectie

Debutanten

Voor Ajacieden Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer is het de eerste keer dat ze bij de selectie van Oranje zitten. Gezien de situatie lijkt het niet een ideaal moment om in te stromen, maar daar denkt aanvaller El Ghazi anders over.

"Natuurlijk is de druk hoog, maar ik vind het geen slecht moment. Ik neem aan dat iedereen er nog vertrouwen in heeft, anders had ik net zo goed niet kunnen komen."

Anders dan El Ghazi hoorde Bazoer gisteravond pas dat hij werd opgeroepen, als vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen. "Ik krijg de laatste maanden veel complimenten over mijn spel bij Ajax. Het was eigenlijk afwachten wanneer ik er bij zou zitten" zegt hij. "Ik ga mijn stinkende best doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl