Marcel Kittel
NOS Wielrennen

Kittel tekent voor twee jaar bij Etixx-QuickStep

Marcel Kittel rijdt de komende twee seizoenen in de kleuren van Etixx-QuickStep. Manager Patrick Lefevere maakte dat vandaag via zijn Instagram-account bekend. "Gisteren om vier uur heeft Marcel Kittel een contract voor twee jaar getekend bij Etixx-QuickStep. Op naar de volgende stap in zijn wielercarrière!" Kittel verlaat Team Giant-Alpecin.

De overstap van de sprinter komt niet geheel uit de lucht vallen. Vorige week kwam al naar buiten dat er gesprekken liepen tussen de succesvolle sprinter en de Belgische wielerformatie van Etixx-QuickStep.

Marcel Kittel is bij Etixx-Quickstep de vervanger van de naar MTN-Qhubeka vertrokken topsprinter Mark Cavendish. De Brit vertrok vorige week bij Etixx-QuickStep na drie seizoenen gereden te hebben voor de Belgen.

Oude vriend

Kittel ziet zijn overstap naar Etixx-QuickStep als een 'nieuw hoofdstuk'. Verder speelt zijn oude vriend Tony Martin een rol in zijn keuze voor Etixx-QuickStep. "Ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen bij één van de beste ploegen ter wereld en om in hetzelfde team te rijden als mijn oude vriend Tony Martin", luidt zijn verklaring op Facebook.

Tony Martin en Marcel Kittel (r) tijdens de Tour de France van 2013

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl