Parkstad Limburg Stadion
NOS Voetbal

Roda JC kan stadionhuur niet betalen

Roda JC is er in september niet in geslaagd de maandelijkse huur voor het Parkstad Limburg Stadion te betalen. De club moet maandelijks 50.000 euro huur overmaken aan de gemeente Kerkrade, de eigenaar van het stadion. Dat is Roda in september niet gelukt.

Volgens Roda-directeur Wim Collard is de club al maanden in gesprek met de gemeente Kerkrade over een oplossing voor de problemen. "Die besprekingen zijn onderbroken door het zomerreces en daarom was er in september nog geen akkoord. De huur konden we die maand dan ook niet overmaken."

Shirtsponsor

Collard verwacht dat Roda en de gemeente Kerkrade in de komende weken tot overeenstemming komen over lastenverlichting voor de club. Waar die oplossing precies in gezocht moet worden, wil de directeur nog niet zeggen. "Dat is nog te prematuur. Ik kan wel zeggen dat de gesprekken met de gemeente constructief verlopen."

Eerder dit seizoen ging de shirtsponsor van Roda JC, Solland Solar, failliet waardoor de club inkomsten dreigde mis te lopen. Inmiddels hebben de Limburgers met transportbedrijf KLG een nieuwe shirtsponsor.

Noodlijdend

De voetbalclub stond vorig seizoen al 1,3 miljoen euro in de min en is door voetbalbond KNVB ingedeeld in categorie 1 voor noodlijdende clubs. Vanwege degradatie in het seizoen 2013/2014 leed de club al een verlies van 2,7 miljoen.

Clubs uit categorie 1 dienen op basis van een goedgekeurd plan van aanpak hun financiën binnen drie jaar op orde te hebben, anders kunnen ze hun licentie betaald voetbal kwijtraken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl