Afonso Alves kondigt zijn afscheid aan op Instagram
NOS Voetbal

Geen contract bij Heerenveen, maar einde carrière voor Alves

Afonso Alves heeft besloten zijn carrière te beëindigen. Dat heeft de topscorer van de eredivisie in 2007 laten weten op zijn Instagram-account.

Afgelopen week trainde de aanvaller nog mee bij sc Heerenveen. Daar hoopte Alves een contract af te dwingen, maar nu heeft hij een punt achter zijn carrière gezet.

Alves hoopt op contract bij sc Heerenveen

De Braziliaanse spits speelde sinds 2000 onder andere voor Atletico Mineiro, het Zweedse Malmö FF en in de Premier League voor Middlesbrough. Ook was hij acht keer te bewonderen in het kanariegeel van de Braziliaanse nationale ploeg, waarvoor hij een keer scoorde.

Clubloos

De laatste seizoenen sleet Alves in Qatar, maar na een periode van blessureleed zat hij al ruim een jaar zonder club. Afgelopen donderdag liet hij weten nog graag zo'n twee jaar door te willen gaan. "We zijn niet verrast, maar hadden dit ook niet voorzien", zegt technisch directeur Hans Vonk van Heerenveen. "Blijkbaar is het trainen hem toch zwaar gevallen."

Tot een terugkeer in het shirt van Heerenveen zal het dus niet komen, maar de Friezen zullen hem niet gauw vergeten; dankzij zijn 45 goals in 39 competitieduels, waaronder de zevenklapper die hij op 7 oktober 2007 tegen Heracles Almelo maakte.

Zeven keer Alves tegen Heracles

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl