De brand in het supportershome in januari
NOS Nieuws

126 Ajax-supporters nog vast

Een groep van 126 Ajax-supporters heeft de nacht doorgebracht in de cel. Gisterochtend bezetten ze de kantine van het jeugdcomplex De Toekomst en de mobiele eenheid werd erbij gehaald om ze eruit te krijgen.

De Amsterdamse politie maakte vanochtend bekend dat het gaat om 126 arrestanten. Volgens een woordvoerder worden ze vandaag verhoord. "Het is vervolgens aan het OM om te bepalen of ze vast blijven zitten."

Ze zijn opgepakt op verdenking van huisvredebreuk, het verstoren van de openbare orde en openlijke geweldpleging. Nadere details kon de politiewoordvoerder niet geven.

Supportershome

In de kantine was op het moment dat de supporters binnendrongen een besloten bijeenkomst aan de gang. Op verzoek van Ajax werd de politie ingeschakeld. Die zette de mobiele eenheid in, die paraat was bij het stadion vanwege de wedstrijd Ajax-PSV die middag.

De Ajax-supporters zijn boos omdat ze nog altijd niet kunnen beschikken over een supportershome. Het oude, dat vlak bij de Arena stond, brandde in januari af.

Juriaan de Vries, advocaat van een aantal Ajax-fans, zei vanochtend dat hij nog geen contact heeft kunnen krijgen met zijn cliënten. Hij vindt het opmerkelijk dat de groep al zo lang vastzit; ze zouden ook geen contact hebben gehad met de buitenwereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl