Een Russische Mig
NOS Nieuws

Russische straaljager onderschept in luchtruim Turkije

De Turkse luchtmacht heeft een Russisch gevechtsvliegtuig onderschept dat zonder toestemming boven Turkije vloog. De Russische ambassadeur is op het matje geroepen.

De Mig zou zaterdag in het Turkse luchtruim zijn doorgedrongen. Turkije heeft laten weten dat dit niet nog een keer mag gebeuren en houdt Rusland verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen.

De Russische luchtmacht is sinds vorige week actief boven Syrië. President Poetin zegt dat de gevechtsvliegtuigen vooral doelwitten van Islamitische Staat bombarderen.

Vergissing

Turkije riep Rusland vorige week op om alleen nog IS-doelwitten aan te vallen. De Turkse regering zegt dat de Russen ook de gematigde oppositie en burgerdoelen in Syrië bombarderen. Daarbij zouden afgelopen weekend ook Syrische burgers zijn omgekomen.

Ook westerse landen verzetten zich tegen de Russische inmenging in het conflict. De Britse premier Cameron zei gisteren dat president Poetin een vreselijke vergissing begaat door president Assad met bombardementen te steunen.

De Duitse bondskanselier Merkel zei tegen een Duits radiostation dat militaire acties in Syrië noodzakelijk zijn, maar dat ze geen einde maken aan de burgeroorlog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl