Danny Blind
NOS Voetbal

Blind: ik bel wél met Cocu, maar hij neemt niet op

Het korte lijntje van bondscoach Danny Blind met zijn oude club Ajax wekt argwaan bij Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst, de coaches van PSV en Feyenoord. Zij rekenen op meer contact met de keuzeheer van Oranje.

Blind liet vorige week weten dat hij regelmatig overleg heeft met Ajax-trainer Frank de Boer over potentiële internationals en hem ook om advies vraagt. Dat gebeurt vooralsnog niet met Cocu. "Ik heb geen contact met de bondscoach", zei de PSV-trainer vrijdag ietwat geïrriteerd.

Zondagavond liet Blind aan Tom Egbers weten dat hij Cocu al drie keer heeft geprobeerd te bellen, maar dat er niet wordt opgenomen. "Wellicht sta ik niet in zijn adresboek en nam hij daarom niet op", zei Blind.

Contact

Een dag later liet Cocu weten inmiddels toch contact te hebben gehad met Blind. "Hij belde tijdens de training, daarna heb ik hem teruggebeld", sprak Cocu tegenover PSV TV.

Cocu: "Het is goed dat we elkaar even hebben gesproken. Ik sta altijd open voor overleg met de bondscoach over spelers. Ik heb er ook geen problemen mee als hij niet belt. We moeten er ook niet een al te groot item van maken. Het gaat om het voetbal en er komen twee hele belangrijke wedstrijden aan."

'Keuzes Blind zijn ongelukkig, vooral door het sentiment'

Van Bronckhorst neemt wel op

Met Van Bronckhorst had Blind tot gisteren één keer contact. Dat verbaasde de Feyenoord-trainer zondag wel. "Na de eerste voorselectie hebben we gepraat. Dat was ook de laatste keer. Hij heeft één keer gebeld. Dat is verder aan de bondscoach."

Gisteravond hadden Van Bronckhorst en Blind voor de tweede keer contact. Feyenoorder Eljero Elia werd opgeroepen als vervanger voor Quincy Promes. Davy Klaassen viel ook af en hij werd vervangen door een andere Ajacied: Riechedly Bazoer.

Vijf Ajacieden

Met Elia kwam het aantal Feyenoorder binnen de selectie op twee, evenveel als PSV. Van Ajax zijn vijf spelers geselecteerd. Oranje komt vandaag bijeen voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober).

Nederland moet die wedstrijden winnend afsluiten om kans te blijven houden op deelname aan de play-offs voor het EK in 2016.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl