Bondscoach Danny Blind en zijn assistenten Marco van Basten en Ruud van Nistelrooij bereiden zich vanaf maandag voor op de week van de waarheid voor Oranje
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

Vandaag begint de week van de waarheid voor Oranje. Zonder Davy Klaassen en Quincy Promes, maar met Riechedly Bazoer en Eljero Elia hoopt bondscoach Danny Blind de laatste strohalm voor deelname aan het EK in Frankrijk te grijpen.

Zelf moet Nederland winnen van Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober) en vervolgens moet concurrent Turkije ten minste drie punten verspelen in de duels met Tsjechië en IJsland.

Om 13.30 uur komt de selectie van Blind bijeen in Noordwijk. De eerste training staat om 18.00 uur op het programma en aansluitend is de persconferentie van bondscoach Danny Blind. Die persbijeenkomst is vanaf 19.15 uur integraal te volgen via een livestream op NOS.nl.

Peter Müllenberg

Maandag weten de Nederlandse boksers wie zij treffen bij de wereldkampioenschappen, die dinsdag in Doha, Qatar van start gaan. Een kans voor Roy Korving, Peter Müllenberg, Enrico Lacruz en Max van der Pas op mondiaal succes, maar ook op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daarvoor is wel een finaleplaats nodig.

De belangrijkste troef namens Nederland is de 27-jarige Müllenberg, die in augustus nog tweede werd bij het EK in Bulgarije. Het WK boksen is te volgen via Teletekst en NOS.nl.

Programma sport maandag

Tijd Evenement Medium Vorm
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl met verslag van de aankomst van Oranje in Noordwijk
19.15 uur Persconferentie bondscoach Danny Blind NOS.nl livestream
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1 live

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl