NOS Nieuws

Australische visumperikelen voor Wilders

PVV-leider Wilders heeft nog altijd geen visum gekregen voor een bezoek aan Australië. Op 20 oktober wordt hij daar verwacht voor de lancering van de Australian Liberty Alliance, een politieke anti-islampartij.

In augustus had de partij te horen gekregen dat de visumaanvraag voor Wilders zou worden goedgekeurd. Maar tot nu toe is dat niet gebeurd. Voorzitter Robinson van de Australian Liberty Alliance noemt dat onacceptabel. "Wilders is een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger, die voortdurend wordt bewaakt. Zijn agenda moet zorgvuldig worden voorbereid."

Lezingen

Wilders had in 2012 ook al problemen met een visum voor Australië. Zijn visumaanvraag werd vertraagd en een geplande serie toespraken werd afgelast. Toen het visum een paar maanden later toch werd verleend, reisde Wilders alsnog naar Australië af voor lezingen in Melbourne en Sydney.

De nieuwe Australische partij is opgezet door de organisatoren van die reeks lezingen. Het idee voor een politieke partij ontstond tijdens dat bezoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl