Zlatan Ibrahimovic schoot Paris Saint-Germain met twee benutte strafschoppen langs Olympique Marseille

PSG klopt Marseille, record Ibrahimovic

Paris Saint-Germain heeft voor de achtste achtereenvolgende keer drie punten behaald tegen aartsrivaal Olympique Marseille. In het eigen Parc des Princes won de koploper met 2-1.

Met twee rake strafschoppen kroonde Zlatan Ibrahimovic zich bovendien tot topscorer aller tijden van de Parijse formatie.

De toeschouwers, onder wie oud-speler Ronaldo en zangeres Rihanna, kregen een aantrekkelijke klassieker voorgeschoteld. Tegenstander Marseille was zeker niet de mindere, maar was minder koel vanaf elf meter.

Marseille begint sterk

Marseille kent een slecht begin van de competitie, maar daarvan was in de eerste helft niets te merken. Via Remy Cabella, Romain Alessandrini en Michy Batshuayi kreeg de ploeg van trainer Michel zelfs de betere kansen.

Na twintig minuten werd het overwicht uitgedrukt in een voorsprong toen de Belg Batshuayi de Braziliaanse verdediger David Luiz verschalkte in de lucht en de bal bij de tweede paal binnen kopte.

Michy Batshuayi viert de opneingstreffer namens Olympique Marseille tegen Paris Saint-Germain

Zlatan houdt hoofd koel

De laatste vijf minuten voor rust waren echter voor Zlatan Ibrahimovic, die verder een onopvallende wedstrijd speelde. In de 41ste minuut werd de Zweed in het strafschopgebied van Marseille getorpedeerd door doelman Steve Mandanda. Uit de toegekende strafschop tekende Ibrahimovic vervolgens de gelijkmaker aan.

Drie minuten later mocht Ibrahimovic opnieuw aanleggen van elf meter, na een handsbal van Rolando. Die strafschop moest overigens worden overgenomen na te vroeg inlopen van Edinson Cavani, maar de Zweed hield opnieuw het hoofd koel.

Met zijn 109de en 110de treffer passeerde Ibrahimovic Pauleta als toscorer aller tijden van PSG. De Portugees had daar wel vijf jaargangen voor nodig, Ibrahimovic is net bezig met zijn vierde seizoen.

Zlatan Ibrahimovic maakte een getergde indruk tegen Olympique Marseille

Barrada mist strafschop

Marseille, waar Karim Rekik de hele wedstrijd op de bank zat, gaf niet op en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. De beste was voor Abdelaziz Barrada. De Marokkaanse middenvelder werd door Serge Aurier, die Gregory van der Wiel uit de basis hield, onderuitgehaald in de zestien meter.

Barrada ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn inzet gestopt door Kevin Trapp.

Koppositie

Na negen wedstrijden heeft koploper Paris Saint-Germain een voorsprong van vijf punten op de verrassende achtervolgers Angers en Caen. Olympique Marseille blijft teleurstellend zestiende.