• ANP
    Karim Benzema viert zijn winnende goal
  • ANP
    Doelman Keylor Navas na het stoppen van de penalty

Real Madrid heeft twee punten gemorst in een tegenvallende derby met Atlético Madrid: het werd 1-1, door doelpunten van Benzema en Vietto.

De wedstrijd begon aardig. Al na negen minuten kopte Karim Benzema fraai raak uit een voorzet van Daniel Carvajal. Niet veel later kreeg Atlético een enorme kans op de gelijkmaker. Na geklungel van Sergio Ramos mocht Antoine Griezmann een penalty nemen, maar Keylor Navas keerde diens inzet.

In het vervolg namen de slordigheden toe en maakte met name Atlético een tamme indruk. Na rust was de ploeg van coach Diego Simeone iets feller, maar tot goed spel leidde dat amper. Zeven minuten voor tijd tikte Vietto toch de 1-1 binnen.

Nederlaag Barcelona

Barcelona liep zaterdag op bezoek bij Sevilla averij op. De Andalusiërs klopten de landskampioen met 2-1. Barça speelde zonder de geblesseerde vedettes Lionel Messi en Andrés Iniesta.

Ondanks een 1-0 nederlaag bij Levante blijft Villarreal koploper in Spanje.