Geoffrey Kondogbia van Internationale

Inter loopt opnieuw averij op, Juventus wint

In de Serie A heeft Internazionale na zijn sterke competitiestart met vijf zeges op rij, voor de tweede opeenvolgende week averij opgelopen. Na de pijnlijke thuisnederlaag vorige week tegen Fiorentina (1-4), bleef het bij Sampdoria op 1-1 steken.

Voor rust resulteerde een overwicht van Sampdoria in een nauwelijks te missen kans voor Joaquín Correa, maar de middenvelder faalde. Ploeggenoot Luis Muriel deed dat kort voor rust niet; hij trof met een volley doel. Ivan Perisic tekende een kwartier voor tijd uit de kluts voor de gelijkmaker.

Fiorentina aan kop

De nieuwe koploper in Italië is Fiorentina, dat thuis met 3-0 won van Atalanta Bergamo. Fiorentina had na luttele minuten een dubbele meevaller. Gabriel Paletta (Atalanta) kreeg rood en de door hem veroorzaakte penalty werd benut door Josip Ilicic.

Na een steekpassje van Federico Bernardeschi bepaalde Borja Valero, op de rand van buitenspel, de ruststand op 2-0. Joan Verdu maakte na een fraaie assist van Nikola Kalinic de late 3-0.

Sami Khedira maakte zijn eerste minuten voor Juventus in de Serie A

Winst voor Juventus

Landskampioen Juventus boekte in de zevende speelronde pas zijn tweede zege van het seizoen. Het kwam thuis tegen hekkensluiter Bologna op achterstand, maar won uiteindelijk met 3-1. Na een zeldzame fout van doelman Gianluigi Buffon zette Anthony Mounier Bologna al na zes minuten op voorsprong.

Alvaro Morata herstelde nog voor rust de balans, waarna Paulo Dybala (vanaf de stip) en Sami Khedira, die zijn debuut maakte in de Serie A, Juventus de zege bezorgden.

AC Milan leed zijn vierde nederlaag van het seizoen. Napoli won in Milaan met liefst 4-0, mede door twee treffers van Lorenzo Insigne.