NOS Sport

'De Russinnen hebben ons overklast'

Flier: Russen hebben ons overklast

"We hebben zo mooi spel laten zien dit hele toernooi. Ook in de finale hebben we het bij vlagen gedaan, maar de Russinnen hebben dat bij ons de kop ingedrukt", klinkt de heldere analyse van Manon Flier na afloop van de verloren EK-finale.

De Oranje volleybalvrouwen konden geen vuist maken tegen het sterke Rusland en verloren verdiend met 3-0. "Zij waren ontzettend sterk en hebben ons gewoon overklast", erkent Flier de kracht van de Europees kampioen.

De 25-jarige Dijkema deelt de mening van haar teamgenoot. "Ik dacht in het begin dat we even moesten wennen aan het powervolleybal van de Russinnen. Maar we hebben er niets tegenin kunnen brengen. Dat is balen."

Dijkema: we hadden niks in te brengen

Trots

Toch overheerst bij Dijkema het goede gevoel. Het team speelde volgens haar een sterk toernooi, met een prachtige zilveren medaille uiteindelijk als beloning. "Ik ben supertrots op iedereen", zegt Dijkema.

Ook de ervaren Flier neemt al snel na het verlies het woord 'trots' in de mond, maar kampt met een dubbel gevoel. "De teleurstelling is vrij groot. We hebben niet gekregen wat we verwachtten, maar dit is wel goed voor het vertrouwen met het oog op de kwalificatie voor Rio de Janeiro."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl