Brendan Rodgers was met Liverpool in het seizoen 2013-2014 dicht bij de titel in de Premier League
NOS Voetbal

Liverpool ontslaat coach Brendan Rodgers

Liverpool heeft coach Brendan Rodgers ontslagen. De club houdt de Noord-Ierse trainer verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten.

De roemruchte club staat in de Premier League na acht wedstrijden op een teleurstellende tiende plaats met twaalf punten uit acht wedstrijden. Zondag kwam Liverpool niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij stadgenoot Everton.

Aan de titel geroken

De 42-jarige Rogers werd in juni 2012 aangesteld als opvolger van Kenny Dalglish bij Liverpool. In het seizoen 2013/2014 rook hij met Liverpool aan de titel, maar het voorbije seizoen werd afgesloten met de zesde plaats.

De clubeigenaren stellen in een verklaring dat het een "moeilijk besluit" was, maar zijn tevens van mening "dat het de beste mogelijkheden biedt op succes op het veld".

De Boer

Bij de zoektocht naar een opvolger hoeft Liverpool naar verluidt niet aan te kloppen bij Ajax-trainer Frank de Boer. Zijn naam werd de voorbije weken en dagen door de Engelse media veelvuldig in verband gebracht met Liverpool, maar De Boer zelf liet vandaag de 2-1 nederlaag van Ajax tegen PSV weten dat hij het seizoen in Amsterdam wil afmaken.

De Boer: maak het seizoen af bij Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl