Thomas Müller en Robert Lewandowski waren beide twee keer trefzeker in de 5-1 zege van Bayern München op Borussia Dortmund

Bayern München vernedert Dortmund

Zonder Arjen Robben, maar met de momenteel onstuitbare Robert Lewandowski heeft Bayern München naaste belager Borussia Dortmund een flinke tik gegeven. De regerend kampioen won in eigen huis met 5-1 en heeft na acht duels al een voorsprong van zeven punten op de rest.

De thuisclub had nog geen serieuze kans gehad toen Thomas Müller Bayern in de 26ste minuut op voorsprong schoot. De spits reageerde attent op een onschuldig lijkende lange bal, waar de verdedigers van Dortmund stonden te slapen. Müller tikte de bal simpel langs doelman Roman Bürki en vervolgens in het doel.

Weer Aubameyang

Tien minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen Müller de 2-0 maakte uit een strafschop, gegeven na een onhandige actie van Henrikh Mkhitarian, die Thiago Alcantara licht toucheerde.

Dortmund gaf zich evenwel niet gewonnen, zo liet Pierre-Emerick Aubameyang blijken. De spits uit Gabon tikte een voorzet van Castro binnen bij de tweede paal, bracht Dortmund daarmee terug in de wedstrijd en zorgde bovendien voor voortzetting van een bijzondere reeks. In alle acht Bundesligaduels heeft Aubameyang nu minimaal één keer gescoord.

Lewandowski baas boven baas

Na rust was het de beurt aan Robert Lewandowski, die Aubameyang voor rust naast zich had zien komen op de topscorerslijst.

In de eerste minuut schoot de Pool na een lange bal de 3-1 binnen en na een uur was zijn twaalfde treffer van het seizoen een feit. Mario Götze tekende met een laag schot voor de eindstand.

Bayern viert feest na een treffer. Links druipen de spelers van Borussia af

Robben niet bij selectie

Vrijdag schermde Bayern-trainer Pep Guardiola nog met de mogelijke inzetbaarheid van Arjen Robben. Wanneer de Catalaan de van een liesblessure herstellende Robben daadwerkelijk spelminuten had gegund, dan was hij ook inzetbaar geweest voor het Nederlands elftal. Dat risico nam Guardiola niet en hij liet Robben buiten de selectie.

Schalke verliest

Dankzij de achtste zege op rij heeft Bayern nu al een gat van zeven punten op de eerste achtervolger. Dat is nog altijd Dortmund, omdat de nummer drie Schalke 04 met Klaas-Jan Huntelaar eerder op de dag in eigen huis met liefst 3-0 verloor van 1. FC Köln.

FC Augsburg, de volgende tegenstander van AZ in de Europa League, hield Bayer Leverkusen met enig fortuin op een remise: 1-1. De formatie van Paul Verhaegh zag hoe Hakan Çalhanoglu een strafschop miste.