De teleurstelling is groot bij de volleybaldames
NOS Sport

Oranje-volleybalsters lopen Europese titel mis

De Nederlandse volleybalsters zijn er in het Rotterdamse Ahoy niet in geslaagd de Europese titel te veroveren. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti boog in de eindstrijd met 3-0 (25-14, 25-20, 25-20) voor Rusland.

Oranje moest daardoor net als in 1991 en 2009 genoegen nemen met EK-zilver. Alleen in 1995 wist Nederland de titel te veroveren. Titelhouder Rusland greep al voor de negentiende keer het goud. Dertien titels daarvan werden onder de vlag van de Sovjet-Unie gepakt.

Goed begin

Nederland had op weg naar de eindstrijd maar twee sets verloren en begon ook goed aan de finale. Met enkele prima aanvallen kwam Oranje op 8-4.

Rusland kwam daarna echter op stoom en Nederland had lange tijd bar weinig in te brengen. Oranje verzuimde de tegenstander serverend onder druk te zetten, waardoor de Russinnen vrijuit konden aanvallen en via de ijzersterke Obmotsjajeva en Kosjeleva punt na punt scoorden. Rusland had bovendien veel meer lengte in de ploeg, waardoor Nederland geregeld op het Russische blok stuitte.

  • ANP
    Bondscoach Giovanni Guidetti kon het tij niet keren
  • ANP
    De Russische volleybalsters waren oppermachtig
  • ANP
    Af en toe had Nederland een opleving
  • ANP
    Quinta Steenbergen en Maret Grothues Balkestein in actie tegen Nataliia Obmochaeve

Schroom

Guidetti probeerde in de tweede set met enkele wissels het tij te keren, maar Oranje kwam amper onder de druk uit. Pas in de derde set gooide Oranje alle schroom van zich af. De ploeg nam meer risico, kwam zelfs op 11-5, maar daarna nam Rusland de regie weer in handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl