NOS Nieuws

Porsche rijdt bij autoshow op Malta in op publiek

Op Malta zijn zeker 26 mensen gewond geraakt toen een auto tijdens een evenement inreed op het publiek. Twaalf toeschouwers raakten zwaargewond, schrijft de krant de Times of Malta, onder wie de bestuurder en een meisje van zes. Vijf gewonden verkeren in kritieke toestand.

Een Porsche 918 Spyder vloog uit de baan tijdens de jaarlijkse Paqpaqli Ghal-Istrina autoshow op de luchthaven van Malta. Een ooggetuige zegt dat het misging toen de auto een achterwiel verloor. De bestuurder had de sportwagen daarna niet meer onder controle. De auto brak door een omheining, waarachter veel toeschouwers stonden.

'Professionele coureur'

Volgens de Times of Malta is de bestuurder een professionele coureur. De organisatie zegt dat er nog onderzoek wordt gedaan naar het ongeval, maar dat het heel goed mogelijk is dat een defect aan de auto de oorzaak is.

De hulpdiensten rukten massaal uit om hulp te bieden aan de gewonden.

Liefdadigheid

De Paqpaqli Ghall-Istrina is het belangrijkste, jaarlijkse auto-evenement op Malta. Het is bedoeld om geld in te zamelen voor de Malta Community Chest Fund, een liefdadigheidsorganisatie van de president van Malta.

President Marie Louise Coleiro was kort na het incident op het terrein van de autoshow. Ze heeft een reis naar Groot-Brittannië afgezegd om de gewonden te kunnen bezoeken in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl