Dick Advocaat
NOS Voetbal

Advocaat: nooit meer een club, wel bondscoach

Dick Advocaat zal nooit meer een club trainen. De coach die eerder vandaag zijn vertrek aankondigde bij Sunderland heeft dat aan de NOS laten weten.

Dat wil echter niet zeggen dat Advocaat niet meer als trainer aan de slag wil. "Met een nationaal team op weg gaan naar het EK, dat zou wel heel leuk zijn. Ik zou heel graag het EK willen meemaken", zegt de Hagenaar.

Advocaat: een club doe ik niet meer

Spijt?

Zijn vertrek ten spijt zegt Advocaat dat hij geen spijt heeft dat hij eind vorig seizoen zijn contract bij Sunderland nog had verlengd. "Spijt? Nee, totaal niet. Ik wilde graag een keer de Premier League meemaken. Ik heb in Schotland gewerkt, maar Engeland is de overtreffende trap.

"Als je dan bij een club als Sunderland zit, een club die toch net iets minder geld uit te geven heeft dan de andere clubs in de Premier League, dan kan het dus gaan zoals het nu is gegaan. Dan zit er niet meer in."

Ik heb absoluut geen geld meegekregen en ook geen geld gevraagd.

Dick Advocaat

Geen geld

Advocaat: "Het is zeker niet mijn gewoonte om er zomaar mee te stoppen. Maar na acht wedstrijden met maar drie punten had ik het gevoel dat ik niet de juiste man ben om dit om te zetten. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt, maar ik zie geen andere oplossing.

"Ik heb absoluut geen geld meegekregen en ook geen geld gevraagd. Een nieuwe club, daar begin ik zeker niet meer aan, honderd procent zeker. Maar een nationaal team zou leuk zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl