De teleurstelling is groot bij de Engelse rugbyers
NOS Sport

Engelse rugbybond gaat 'zonden' overdenken

De Engelse rugbybond gaat "geen overhaaste beslissingen" nemen nu het hele land rouwt om de uniek vroege uitschakeling van Engeland op het WK in eigen land.

Voorzitter Ian Ritchie heeft dat benadrukt op een persconferentie. "Ik spreek namens velen als ik zeg dat we stuk zitten, terwijl we zoiets moois in gedachten hadden. We gaan hier lering uit trekken, maar dat doen we op een kalme, duidelijke, grondige en rationele manier."

Primeur

Engeland verloor zaterdagavond in de Londense rugbytempel Twickenham met 33-13 van Australië. De wereldkampioen van 2003 werd zo het eerste gastland van een WK dat strandt in de groepsfase. Dat was Engeland sowieso nooit overkomen.

Het is heel belangrijk voor de spelers dat ze weten dat we ze steunen.

Bestuurslid Bill Beaumont van de Engelse rugbybond

Door de uitschakeling en de nationale ophef daarover is de positie van bondscoach Stuart Lancaster onder druk komen te staan. Voorlopig mag hij dus blijven zitten van Ritchie.

"Uiteraard willen we een team dat meedoet om de internationale prijzen, maar op korte termijn moet Engeland een wedstrijd voorbereiden tegen Uruguay (de laatste groepswedstrijd op het WK, red.). Wij steunen ze daar volledig in."

Ian Ritchie, voorzitter van de Engelse rugbybond, loopt achter bondscoach Stuart Lancaster aan

Steun

Bestuurslid Bill Beaumont: "We hebben het over een groep jonge mannen die het heel belangrijk vinden dat ze hun land mogen representeren. Niemand heeft het zwaarder dan zij. Het is heel belangrijk voor ze dat ze weten dat we ze steunen."

Het WK rugby gaat dus verder zonder Engeland, maar als gastheer heeft de Engelse rugbybond zijn handen nog wel vol aan het evenement. Ritchie: "We willen een blijvende herinnering creëren als het gaat om rugbyplezier. Dat moet gewoon lukken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl