Er is veel schade na de overstromingen in Zuid-Frankrijk
NOS Nieuws

'Herstellen van schade in Zuid-Frankrijk kan nog weken duren'

Het kan nog weken duren, voordat de schade is hersteld die is ontstaan door de overstromingen in Zuid-Frankrijk. De modderstromen hebben veel materiële schade aangericht, zegt correspondent Ron Linker. "In de straten zijn auto's meegesleurd, er zijn bomen omgewaaid en talloze huizen zijn beschadigd geraakt."

Het dodental is inmiddels opgelopen tot zestien. Dat heeft president Hollande bekendgemaakt, die is aangekomen in het gebied. "Hij is daar vooral om de slachtoffers en hun nabestaanden een hart onder de riem te steken", zegt Linker. "De hulpdiensten zoeken intussen door naar mogelijk nog meer slachtoffers, want er worden nog steeds mensen vermist."

Verrast

Volgens Linker werden de bewoners in het gebied totaal verrast door de hevige regenval van vannacht. "Er viel in een uur tijd meer regen dan er normaal in een maand valt, zeggen Franse meteorologen. Het moet verschrikkelijk zijn geweest."

Het verkeer in de getroffen regio is grotendeels stil komen te liggen door de modderstromen. "Het treinverkeer ligt helemaal stil, doordat veel treinrails zijn ondergelopen. Ook de snelweg tussen Cannes en Nice was een tijd lang onbegaanbaar."

Tweede huis

Het weer in het zuiden van Frankrijk is intussen aardig opgeklaard", zegt Linker. "De storm die vannacht boven het gebied hing, is weggetrokken in de richting van Italië. De kracht van de storm is intussen afgenomen."

De Nederlandse consul in Frankrijk adviseert Nederlanders die een tweede huis hebben in Frankrijk contact op te nemen met de beheerder. Zeker de huizen aan de kust kunnen flink beschadigd zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl