David Ferrer verovert zijn vierde titel van het jaar

Ferrer verovert 25ste titel in Kuala Lumpur

De Spanjaard David Ferrer heeft op het ATP-toernooi van Kuala Lumpur zijn 25ste titel veroverd. Dat ging ten koste van zijn landgenoot Feliciano Lopez, die in de eindstrijd met tweemaal 7-5 werd verslagen.

In beide sets toonde Lopez, de mondiale nummer 17, zich bijzonder slordig in de slotfase. Ferrer, die de laatste vijf onderlinge ontmoetingen al had gewonnen, profiteerde dankbaar van met name de haperende volleys en benutte zijn tweede wedstrijdpunt.

In 2009 wist Lopez zijn vriend en landgenoot in Shanghai voor het laatst te kloppen.

Vierde titel

Voor de 33-jarige Ferrer, die onlangs terugkeerde na een elleboogblessure, is het alweer zijn vierde titel van het seizoen. Eerder in 2015 won de nummer acht van de wereld de toernooien van Doha, Rio de Janeiro en Acapulco.

Met het veroveren van de titel verstevigt Ferrer zijn achtste plaats in de Race To London. De beste acht tennissers kwalificeren voor het eindejaarstoernooi ATP World Tour Finals in de O2 Arena.