Van Cuyk zag de auto's door de straten dobberen. Bij daglicht is goed te zien hoe de auto's werden meegesleurd
NOS Nieuws

'Ik zag de auto's door de straat dobberen'

Noodweer aan de Franse Côte d'Azur heeft gisteravond aan zestien mensen het leven gekost en veel schade aangericht. De Nederlander Paul van Cuyk woont in de plaats Callian, zo'n 40 kilometer ten noordwesten van Cannes, en was tijdens het noodweer onderweg.

"Het begon aan het eind van de middag al stevig te regenen. Rond 19:00 uur werd het echt noodweer. Ik reed rond die tijd van mijn woonplaats Callian naar de kustplaats Antibes voor een bridgewedstrijd. De weg was toen nog goed begaanbaar, al zag ik geen hand voor ogen."

Ongelukken

In de loop van de avond werd bij het bridgetoernooi al omgeroepen dat er grote problemen waren op de snelweg richting Nice. Grote stukken van de weg waren afgezet vanwege ongelukken.

"Om middernacht vertrok ik weer naar huis, maar ik kon de snelweg niet meer op." Van Cuyk moest omrijden via een nabijgelegen dorp en daar zag hij auto's onder water staan. "Ik heb twee of drie auto's zien dobberen. Ik zag ontredderde mensen met zaklampen lopen."

Record

Al het verkeer werd omgeleid en hij kwam amper vooruit. "Normaal gesproken is het een half uurtje rijden, maar ik heb er nu drie uur over gedaan om thuis te komen." Onderweg de heuvels in zag Van Cuyk grote modderstromen naar beneden komen.

Ondanks dat Van Cuyk qua noodweer wel wat gewend is aan de Franse zuidoostkust, had hij overstromingen als deze nog niet eerder meegemaakt. "In de auto luisterden we naar de radio en ook daar werd gezegd dat het een record was voor de Côte d'Azur."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl