De plek waar een Palestijnse man twee Israëliërs doodstak
NOS Nieuws

Restricties voor Palestijnen in Jeruzalem

Het oude gedeelte van Jeruzalem en de Tempelberg zijn de komende twee dagen beperkt toegankelijk voor Palestijnen. Dat is een van de maatregelen die de Israëlische politie heeft genomen na het recente geweld in de stad.

De Israëlische politie ontzegt Palestijnen de toegang tot de oude stad, tenzij die daar wonen, werken of studeren. Voor moslimmannen die willen bidden op de heilige Tempelberg geldt een leeftijdsrestrictie. Ze moeten 50 jaar of ouder zijn. Voor moslimvrouwen geldt de regel niet.

De maatregelen volgen op twee steekpartijen in Jeruzalem gisteravond en vannacht. Bij het eerste incident stak een Palestijnse man twee Israëlische mannen dood en verwondde hij een vrouw en een kind. Een paar uur later stak een Palestijnse tiener een Israëlische tiener neer die daarbij gewond raakte. De Palestijnen werden kort na hun daad door de politie doodgeschoten.

Heel onrustig

In Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever lopen de spanningen op, zegt correspondent Monique van Hoogstraten: "Er zijn verschillende incidenten geweest en ook rechtstreekse aanvaringen tussen kolonisten en Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Vergeleken met een tijd geleden is het heel onrustig."

Donderdag werd een Israëlisch echtpaar doodgeschoten. Dat reed met hun kinderen op de Westelijke Jordaanoever, toen de auto beschoten werd. De vier kinderen die op de achterbank zaten, bleven ongedeerd.

Onrust in Israël

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl