Teleurgestelde Engelse rugbyfan
NOS Sport

Sportief Engeland door diep dal

Voor de Engelse rugbyers is het WK in eigen land uitgelopen op een drama. Het gastland verloor zaterdagavond in de Londense 'rugbytempel' Twickenham met 33-13 van Australië. Engeland, de wereldkampioen van 2003, is door de tweede nederlaag in groep A uitgeschakeld voor een vervolg in het toernooi.

De Engelsen openden het WK twee weken geleden met winst op Fiji, maar moesten vervolgens een pijnlijke nederlaag incasseren tegen Wales. De zeperd tegen Australië betekent dat Engeland als eerste gastland van een WK strandt in de groepsfase. Bovendien is het voor het eerst dat de Engelsen er in de groepsfase uit gaan.

Voetbal en cricket

Engelse media trokken zaterdagavond direct parallellen met de teleurstellende prestaties van de Engelse cricketers en voetballers op hun laatste WK.

In 2014 werd de Engelse voetbalploeg op het wereldkampioenschap in Brazilië ook in de groepsfase uitgeschakeld. Onder leiding van bondscoach Roy Hodgson eindigde de Engelse ploeg als vierde in groep D achter Costa Rica, Uruguay en Italië.

Begin dit jaar trof de Engelse cricketers hetzelfde lot. Het team sneuvelde in de groepsfase. De Engelsen eindigden in groep A op de vijfde plaats; de eerste vier gingen door naar de kwartfinales.

Teleurstelling bij Engelse rugbyfan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl