Kieran Brooks (r) in duel met uitblinker Bernard Foley

Unieke uitschakeling Engelse rugbyers

Engeland kan bij de WK rugby een plaats in de kwartfinales vergeten. De wereldkampioen van 2003, een van de gastheren, verloor in Londen met 33-13 van tweevoudig wereldkampioen Australië.

Het was voor Engeland na het verlies tegen Wales al de tweede nederlaag in groep A, waardoor een plaats bij de eerste twee uit zicht is. Het is voor het eerst in de WK-historie (zeven WK's) dat de Engelsen al in de groepsfase stranden.

Bernard Foley was een ware kwelgeest voor Engeland. De flyhalf nam met twee try's, drie conversies en vier penalty's maar liefst 28 punten van Australië voor zijn rekening. Engeland kwam op Twickenham tot grote vreugde van het publiek terug van 3-20 tot 13-20, kreeg weer hoop, maar in de slotfase nam Australië weer afstand.

Teleurstelling bij Engelse fan

Eerder op de dag won Zuid-Afrika met 34-12 van Schotland. De wereldkampioen van 1995 en 2007 nam daarmee de koppositie in groep B over van de Schotten, die nu tweede staan. Japan, dat eerder dit toernooi verraste met een zege op Zuid-Afrika, staat dankzij een 26-5 zege op Samoa derde op twee punten van de Schotten en drie van Zuid-Afrika.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl