Jeff Stans scoort vanaf elf meter

Excelsior op Woudestein te sterk voor FC Utrecht

Excelsior heeft zijn tweede zege van het seizoen binnen. De ploeg van coach Alfons Groenendijk versloeg FC Utrecht in een weinig verheffende wedstrijd met 1-0.

Het duel op Woudenstein werd pas na een half uur het aankijken enigszins waard, maar beide keepers voorkwamen voor rust dat er ook gejuicht kon worden. Tom Muyters hield de Utrechters Yassin Ayoub en Sean Klaiber van scoren af en zag Bart Ramselaar over schieten. Zijn collega Robbin Ruiter was paraat bij schoten van Brandley Kuwas en Khalid Karami.

Excelsior neem regie in handen

Kort na na rust probeerde Utrecht het twee keer van afstand (Willem Janssen en Nacer Barazite). Excelsior nam echter de regie over en werd steeds gevaarlijker. Tom van Weert kopte rakelings naast uit een voorzet van Daryl van Mieghem, Rick Kruys kopte tegen een Utrecht-verdediger aan en onder druk schoot Kevin Conboy bijna in eigen doel.

Stans spot met voetbalwet

Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op 1-0. Janssen vloerde Jeff Stans en de bal ging op de stip. Stans verzilverde zelf de strafschop. Utrecht perste er een slotoffensief uit en vlak voor tijd had Kristoffer Peterson de 1-1 op zijn schoen, maar de Zweedse invaller maaide knullig over de bal heen.