Wesley Sneijder langer bij Galatasaray
NOS Voetbal

Sneijder tot 2018 bij Galatasaray: 3,2 miljoen per jaar

Wesley Sneijder heeft zijn contract bij Galatasaray zaterdag met twee jaar verlengd, tot medio 2018. De 31-jarige middenvelder kwam in januari 2013 naar de Turkse topclub uit Istanbul, dat hem overnam van Internazionale.

De Turkse club is opmerkelijk open over het salaris van de middenvelder. Sneijder gaat per jaar 3,2 miljoen euro verdienen en ontvangt daarbij nog eens 1,3 miljoen euro voor het verlengen van zijn verbintenis, onthulde Galatasaray op de website. Daar bovenop krijgt de spelmaker 20.000 euro voor elke gespeelde wedstrijd. Als de club kampioen wordt of de laatste zestien van de Champions League bereikt, levert dat Sneijder nog eens 250.000 euro op. Het winnen van de Champions League levert een half miljoen op.

De 117-voudig international (28 doelpunten) speelde voor zijn komst naar Istanbul vier jaar voor de ploeg uit Milaan. Eerder maakte Sneijder furore bij Ajax en Real Madrid.

Koploper

Galatasaray heeft zich zaterdag aan kop van de Turkse competitie genesteld. De titelverdediger hield de druk op de concurrenten Fenerbahçe en Besiktas door de uitwedstrijd tegen stadgenoot Istanbul Basaksehir te winnen.

Door doelpunten in het laatste kwartier van Lukas Podolski en Umur Bulut werd het 2-0 in het stadion van de ploeg die eerder dit seizoen in de derde voorronde van de Europa League werd verslagen door AZ.

Wesley Sneijder speelde de hele wedstrijd bij het Galatasaray van coach Hamza Hamzaoglu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl