Graziano Pelle is ook bij Southampton dé man
NOS Voetbal

Mourinho buigt ook voor Koeman

Het blijft slecht gaan met Chelsea en Jose Mourinho in de Premier League. De ploeg uit Londen heeft zaterdag opnieuw een mokerslag moeten incasseren. Op het eigen Stamford Bridge ging de Engelse kampioen hard onderuit tegen Southampton, de ploeg van trainer Ronald Koeman: 1-3.

Met slechts acht punten uit acht wedstrijden staat Chelsea op de zestiende plek in de Premier League, een beschamende positie voor de kampioen van vorig seizoen.

Het dolende elftal van Mourinho begon nog wel goed aan de krachtmeting met Southampton. Willian krulde een vrije trap over doelman Maarten Stekelenburg in de kruising. Op slag van rust kwamen de 'Saints' echter langszij via Steven Davis, na knap voorbereidend werk van Graziano Pellè.

De Italiaanse spits stelde na een uur ook Sadio Mané in staat te scoren. In de 72e minuut waren de rollen omgedraaid en tekende Pellè voor de 1-3.

"Extra speciaal"

"We hebben lang moeten wachten op een uitoverwinning. Dat we dan uitgerekend van Chelsea winnen, maakt het extra speciaal" zei Koeman over de zege bij de regerend kampioen.

"We speelden als een elftal dat geloofde in de winst, met een fantastische tweede helft", zei Koeman. "De goal van Steven Davis vlak voor rust was natuurlijk heel belangrijk. In de kleedkamer hebben we afgesproken te blijven aanvallen en niet te gaan verdedigen. Dat hebben we geweldig gedaan. We speelden beter en hadden ook de beste kansen."

  • Pro Shots
    Steven Davis viert het eerste doelpunt van Southampton
  • Pro Shots
    Graziano Pelle middelpunt van de discussie
  • Pro Shots
    Graziano Pelle juicht
  • Pro Shots
    Maarten Stekelenburg is kansloos op de inzet van Willian

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl