NOS Sport

Uitgelaten volleybalsters gaan nu voor goud

Guidetti: ik hoefde niets te doen

Het geheim van de Nederlandse volleybalsters is hun enorme zelfvertrouwen en passie, zei bondscoach Giovanni Guidetti na de overtuigende 3-0 zege in de halve finale van het EK tegen Turkije. "Ik hoef eigenlijk niets te doen, ik laat ze gewoon spelen. Ze zijn extreem goed."

Oranje staat in de eindstrijd van het EK volleybal en dat zorgde voor een groot feest in Ahoy. "Kijk de mensen, kijk het publiek. Om hier te spelen, dat geeft zo veel energie", prees de Italiaan het publiek in Rotterdam.

Passie maakte verschil

Nederland had tegen Turkije veel voordeel van de kennis van Guidetti: de trainer woont in Turkije, traint de Turkse club Vakifbank en is getrouwd met een Turkse. "Natuurlijk, ik ken Turkije goed en tactiek is belangrijk. Maar het grote verschil was vandaag dat Nederland met zo veel passie speelde."

"We hebben punt voor punt gespeeld, met moed, en nooit opgegeven", aldus Guidetti.

Tegenstander in de eindstrijd, zondag, wordt Rusland. "Wie het ook wordt, wij zijn vol zelfvertrouwen", zegt de bondscoach. "Ik ben bang voor allebei én ik ben bang voor niemand."

Stam-Pilon: we vliegen echt, dit voelt zo goed

Goud graag

"We vliegen echt, dit voelt zo goed", was de eerste reactie van Debby Stam-Pilon na het bereiken van de EK-finale. "We zijn vanaf het begin van de zomer al bij elkaar en hebben zó hard gewerkt. We vinden gewoon dat we het verdienen."

Stam-Pilon is blij dat Oranje nu zeker is van een medaille, maar dat is niet genoeg. "Ik wil wel meer. Goud graag!"

De Kruijf: het is een ontploffing van alles

Ontploffing

Robin de Kruijf kon het nog niet bevatten dat Oranje zondag om goud gaat spelen op het EK. "Het is ongelooflijk. Het is nu emoties, tranen, vreugde, dansen, gek doen, alles moet er even uit. Het is een ontploffing van alles."

Bloed, zweet en tranen bij Balkestein-Grothues

Eén optie

Bondscoach Guidetti had tijdens de training drie medailles op een bord geplakt, om de volleybalsters te motiveren. "Ja, en nu hebben we hem", riep Maret Balkestein-Grothues, zelf nog enigszins verbaasd, uit na de overwinning op Turkije.

"We hebben zilver gewonnen in 2009, dus nu is er nog maar één optie: goud. En die gaan we pakken", aldus een zelfverzekerde Balkestein-Grothues.

Finale live om 17.00 uur

De finale van het EK volleybal tegen Rusland is zondag om 17.00 uur in Rotterdam. Of Oranje erin slaagt Europees kampioen te worden, is uiteraard rechtstreeks te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl