Een traan bij Marjolein van Unen
NOS Sport

Judobond benoemt Van Unen tot Lid van Verdienste

Uittredend judobondscoach Marjolein van Unen is onderscheiden tot Lid van Verdienste van de Nederlandse judobond. Bij de Nederlands kampioenschappen in Rotterdam kreeg Van Unen uit handen van bondsvoorzitter Willem Jan Stegeman het diploma en de bijbehorende speld.

Grote successen

Na haar actieve carrière, waarin Van Unen drie keer Europees kampioen zwaargewicht werd en vijf WK-medailles veroverde, werd ze in 1997 bondscoach. En met succes.

Van Unen leverde twee wereldkampioenen af (Edith Bosch in 2005 en Marhinde Verkerk in 2009) en zeven Europees kampioenen. Ook werden er zes olympische medailles in de wacht gesleept en onder haar leiding werd Nederland in teamverband wereld- en Europees kampioen.

Overzicht carrière Van Unen

De 52-jarige Van Unen zegt dat ze het rustiger aan moet gaan doen. "Mijn gezondheid stelt me op dit moment niet in staat mijn werk te doen zoals ik dat wil en zoals dat van mij verwacht mag worden."

Gezondheidsproblemen

Van Unen heeft al geruime tijd last van nek- en rugklachten, waardoor ze niet aanwezig kon zijn bij de Europese Spelen in Bakoe en de WK judo, vorige maand in Astana. Ook kampt ze met hartritmestoornissen.

"In het laatste jaar voor de Spelen in Rio verdienen de judoka's een coach die zich voor meer dan honderd procent kan inzetten."

Van Unen neemt afscheid bij NK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl