NOS Sport

Goede generale Zonderland voor WK

Epke Zonderland terug na hersenschudding

Epke Zonderland heeft zaterdag zijn rentree gemaakt nadat hij enkele weken geleden bij een val een hersenschudding opliep. De Friese olympisch kampioen op de rekstok begon op brug en turnde daarna ook nog aan de rekstok en op paard/voltige.

Zonderland moest in Hoofddorp, waar de Nederlanders een interland afwerkten tegen Wit-Rusland, laten zien dat hij fit genoeg is om over drie weken aan de WK in Glasgow deel te nemen. Dat lukte, zij het met aangepaste oefeningen.

Zo was op de rekstok, het toestel waarop hij zijn wereldtitel hoopt te verdedigen, de moeilijkheidsgraad van zijn oefening beperkt tot 6,5 waar hij een oefening van 7,7 in huis heeft. Zonderland kwam tot een score van 15,075. Op brug was dat 15,050, op voltige 13,500. Bondscoach Mitch Fenner maakt naar verwachting maandagavond zijn selectie bekend.

Hoe is het met Epke?

Van Gerner onzeker voor WK

Daarentegen is de kans groot dat Céline van Gerner over drie weken ontbreekt bij de WK in Glasgow. De turnster kampt met een hamstringblessure en bleef daarom zaterdag in Hoofddorp bij een interland tegen Groot-Brittannië aan de kant.

"Ik weet niet of het verstandig is wel te gaan en ik weet ook niet in hoeverre het team mij nodig heeft", zei ze zaterdag. Haar collega's verloren de wedstrijd tegen de Britse vrouwen: 221,850 tegen 213,050. Bondscoach Gerben Wiersma maakt zijn WK-selectie uiterlijk dinsdag bekend.

Behalve Van Gerner bleef ook Sanne Wevers met rugklachten aan de kant. "Met Sanne gaat het gelukkig goed, maar met de blessure van Céline wil het niet vlotten", weet Wiersma. "We hebben vanochtend besloten dat ze hier niet in actie zou komen. Ook zonder Céline moeten we bij de WK in staat worden geacht toptwaalf te halen, en in ieder geval topzestien." In dat geval kan Nederland zich via een kwalificatietoernooi alsnog plaatsen voor de Spelen. Van Gerner: "Het is vooral dan dat ik topfit moet zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl