NOS Nieuws

KLM-personeel ongerust over mogelijke acties Air France

Medewerkers van KLM zijn ongerust over mogelijk weer een staking van Franse piloten. De vorige Franse pilotenstaking van een jaar geleden kostte bijna een half miljard euro en drukte flink op het resultaat van de Air France-KLM groep. Bij veel KLM'ers leeft het gevoel dat zij moeten opdraaien voor de verliezen van Air France.

Drie Franse vakbonden hebben voor maandag acties aangekondigd bij het hoofdkantoor van Air France in Parijs. Wat daar precies gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Afreizen naar Parijs

Als het volgende week zover komt, wil een groep KLM'ers naar Parijs reizen om hun zorgen over te brengen, melden bronnen aan de NOS. Een woordvoerder van KLM is op de hoogte van de ongerustheid, die onder een paar honderd personeelsleden leeft.

De directeur van Air France, Alexandre de Juniac, verwacht niet dat de acties tot grote overlast leiden voor reizigers. Die zullen via de media door Air France op de hoogte worden gehouden.

Fors bezuinigen

Afgelopen woensdag mislukten onderhandelingen tussen de Franse vakbonden en de directie over een bezuinigingsplan. Om Air France weer rendabel te maken wil de luchtvaartmaatschappij fors bezuinigingen op personeelskosten.

Er zouden 2900 banen op de tocht staan, waaronder die van 700 piloten. Besprekingen over het bezuinigingsplan, Perform 2020, hebben "helaas niet tot het gewenste resultaat geleid voor ons huis", zei De Juniac gisteren nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl