NOS Nieuws

'Woningzoekers samen met asielzoekers huisvesten in kantoorcomplex'

Mensen die op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning, kunnen in de toekomst in omgebouwde kantorencomplexen worden gehuisvest samen met vluchtelingen. Dat zegt Jos Wienen, voorzitter van de adviescommissie asiel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Minister Blok zei eerder al dat het ombouwen van lege kantoren een oplossing is om vluchtelingen aan onderdak te helpen. Ook zullen er leegstaande rijksgebouwen gebruikt worden voor de huisvesting, net als de opties om meer vluchtelingen in één woning onder te brengen en meer gebruik te maken van tijdelijke woningen.

"Ik denk dat het verstandig is om niet grote kantoorcomplexen te hebben waar je alleen maar vluchtelingen huisvest", aldus Wienen in het NOS Radio 1 Journaal. In veel gemeenten zal daarom geprobeerd worden om tot een mix te komen. "Het gaat namelijk vaak om huisvesting van alleenstaanden."

"Als het goed gaat, gaat dit niet alleen helpen voor vluchtelingen, maar helpt het ook andere woningzoekenden om sneller een woning te kunnen krijgen."

Jos Wienen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl