Venus Williams
NOS Sport

Venus Williams zegeviert in Wuhan na anticlimax

Venus Williams heeft het WTA-toernooi van Wuhan op haar naam geschreven. In de gedevalueerde finale tussen twee speelsters met fysieke ongemakken zag ze de Spaanse Garbiñe Muguruza halverwege de tweede set opgeven: 6-3, 3-0.

De opgave van Muguruza, de nummer acht van de wereld, kwam niet uit de lucht vallen. De Wimbledon-finaliste begon gehavend aan de finale, omdat ze een dag eerder tegen Angelique Kerber een enkelblessure had opgelopen.

Ook Venus Williams, die haar grootste eindzege sinds 2010 boekte, begon niet okselfris aan het duel. Met twee ingepakte bovenbenen kon ze echter haar 47ste titel veiligstellen.

WTA Finals

Met de overwinning in China doet de 35-jarige Williams, opgeklommen naar plek 24 op de wereldranglijst, uitstekende zaken in de strijd om een ticket voor de WTA Finals in Singapore. Ze stijgt naar de negende plek en de acht beste speelsters mogen meedoen.

Uitgerekend haar zus Serena liet deze week weten de Finals links te laten liggen, waardoor ook de negende plaats recht geeft op deelname.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl