Orkaan Joaquin in het Caribisch gebied
NOS Nieuws

Schip vermist door orkaan Joaquin

Reddingswerkers zijn in de Cariben op zoek naar een vrachtschip dat wordt vermist met 33 mensen aan boord, 28 Amerikanen en 5 Polen. El Faro kwam in de problemen door de orkaan Joaquin, die over het gebied trekt.

Het 224 meter lange schip zond gisteren een alarmsignaal uit. Door de zware storm liep water het schip in en maakte het slagzij. Later wisten de opvarenden te melden dat de problemen met het water waren opgelost, maar daarna werd niets meer van hen vernomen.

El Faro was onderweg van Florida naar Puerto Rico, precies in het pad van de orkaan Joaquin. Joaquin was toen een orkaan van de vierde categorie, inmiddels is de orkaan afgezwakt naar categorie drie.

Schade

Joaquin heeft op de Bahama's veel schade aangericht. Veel gebouwen en bomen zijn omvergeblazen en er is sprake van overstromingen. Er zijn nog geen berichten van slachtoffers, maar dat kan ook komen doordat er nog geen contact is geweest met afgelegen gebieden.

Joaquin leek in eerste instantie ook de oostkust van de VS te bedreigen, maar inmiddels denken meteorologen dat hij de Atlantische Oceaan op zal draaien en daar de komende dagen zal afzwakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl