Bel Hassani juicht na de 1-0

Heracles te sterk voor Heerenveen

Een week na de nederlaag bij AZ heeft Heracles Almelo de draad van de sterke start van het seizoen weer opgepakt. De ploeg van trainer John Stegeman won thuis met 2-0 van sc Heerenveen, dat de vorige twee seizoenen in Almelo had gezegevierd.

In de weinig opwindende eerste helft kreeg Heerenveen de beste kansen. Zo waren achtereenvolgens Henk Veerman en Simon Thern kansrijk na een prachtige actie van Sam Larsson, maar stond doelman Bram Castro pal.

Castro hield de Almeloërs ook op de been bij een inzet vanaf rechts van Luciano Slagveer en een hard afstandsschot van Veerman.

Bel Hassani scoort

Heracles zorgde voor rust slechts sporadisch voor gevaar, maar kwam toch op voorsprong. Iliass Bel Hassani joeg de bal in het dak van het doel uit een van richting veranderde voorzet van Wout Droste.

Heerenveen begon de tweede helft met twee nieuwe gezichten. De debuterende Luka Zahovic verving Jerry St. Juste, die ondanks een enkelblessure in de basis stond. Caner Cavlan kwam in de ploeg voor de ook niet topfitte Thern.

Door later ook nog Mitchell te Vrede in te brengen probeerde Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges het tij te keren. De Friezen kregen echter nauwelijks kansen, terwijl Heracles bij counters voor veel meer gevaar zorgde.

Navratil kansrijk

Bij de Almelose tegenstoten onderscheidde vooral Jaroslav Navratil zich. De Tsjech schoot via Kenneth Otigba in het zijnet, raakte de lat (waarna de rebound van Wout Weghorst een prooi was voor doelman Erwin Mulder) en zag ook nog een inzet rakelings voorlangs gaan.

Ook invaller Brahim Darri verzuimde de score te verdubbelen, maar Weghorst zorgde wel voor de 2-0. De aanvaller trof doel met een bekeken kopbal uit een door Ramon Zomer doorgekopte pass van Bel Hassani.